Aydin C. pinde in Oisterwijk en Tilburg duizenden euro's van slachtoffers

6 februari 2017 om 13:13
De Tilburgse verdachte Aydin C. zou meerdere mannelijke slachtoffers duizenden euro’s afhandig hebben gemaakt door gebruik te maken van een online betaalsysteem. Zo kon hij via een e-mailadres geld ontvangen van zijn slachtoffers. Dit geld, soms duizenden euro’s pinde hij vervolgens onder meer bij pinautomaten in Oisterwijk en Tilburg.
Profielfoto van Mathijs Pennings / Sandra Kagie
Geschreven door
Mathijs Pennings / Sandra Kagie

De mannen werden gechanteerd met webcambeelden. Ze verrichtten seksuele handelingen voor de webcam in de veronderstelling dat ze te maken hadden met een tienerjongen.[tweet:https://twitter.com/TesselLinders/status/828537971137794048]Dit bleek maandagochtend op de vijfde dag van de behandeling van de zaak tegen Aydin C. in de rechtbank in Amsterdam. Ook bleek dat de verdachte onder meer 31.500 euro zou hebben opgehaald bij het grenswisselkantoor in Tilburg. [tweet:https://twitter.com/MathijsPennings/status/828539140782301187]Om aan het geld te komen zou C. onder meer gebruik hebben gemaakt van zogenoemde Skrill-accounts. Waarmee je geld kunt sturen en ontvangen via een e-mailadres.
Moeder Amanda Todd in rechtszaalHet bijzondere van deze vijfde dag van de behandeling van de zaak is dat Carol Todd, de moeder van Canadese tiener Amanda Todd, voor het eerst aanwezig was in de rechtszaal. "Ik zal vandaag Aydin C. zien in de rechtszaal", zo kondigde de Canadese maandagochtend aan op Facebook.
[facebook:https://www.facebook.com/Carol.A.Todd/posts/10154844371436438]
Ze landde zondag in Nederland en werd maandag dus voor het eerst geconfronteerd met de man wiens daden mogelijk hebben geleid tot de dood van haar dochter Amanda.
Behalve de vijf dossiers van de homoseksuele mannelijke slachtoffers die hij zou hebben gechanteerd, kwamen ook de persoonlijke omstandigheden van C. maandag aan bod in de rechtbank.
LEES OOK: 'Filosoof' Aydin C. ging het liefst anoniem door het leven
Volledig toerekeningsvatbaarHij weigerde tot nu toe mee te werken aan psychologisch onderzoek en zal daarom als volledig toerekeningsvatbaar worden beschouwd.
Naast de mannelijke slachtoffers zou C. 35 minderjarige meisjes hebben afgeperst. Onder hen de Canadese tiener Amanda Todd. Maar voor haar zaak wordt C. vervolgd in Canada, mits de Hoge Raad de uitlevering van de Tilburger aan Canada goedkeurt. Voor de moeder van Amanda was maandag een tolk aanwezig zodat ze kon volgen wat er in de rechtbank gebeurde.
[scribblelive:http://scrbliv.me/2487345]

Wachten op privacy instellingen...