Drugskoerier heeft heel veel pech: brommerrijden zonder helm leidt tot hoge eis

6 februari 2017 om 17:46
Wachten op privacy instellingen...
Omroep Brabant
1/2 Drugskoerier heeft heel veel pech: brommerrijden zonder helm leidt tot hoge eis
Door de politie staande gehouden worden omdat je in eerste instantie geen helm draagt en dan uiteindelijk voor de rechter moeten verschijnen omdat je in het bezit blijkt te zijn van 35 kilo cocaïne en 168.000 euro aan contant geld. De Officier van Justitie eiste maandag 4,5 jaar cel tegen een 30-jarige Eindhovenaar die afgelopen zomer werd aangehouden met een tas vol drugs.
Profielfoto van Hannelore Struijs
Geschreven door

Begin juni reed de man op zijn scooter langs het 18 septemberplein in Eindhoven. Daar werd hij staande gehouden door een motoragent omdat hij geen helm droeg. Omdat de verdachte geen rijbewijs of ander identiteitsbewijs bij zich had, wilde de agent hem fouilleren. De man sloeg vervolgens op de vlucht, liet zijn scooter staan en gooide zijn tas weg.
Lees ook: Rijden zonder helm leidt tot vondst cocaïne
De man wordt uiteindelijk aangehouden en in de tas blijkt 25 kilo cocaïne te zitten. Na het doorzoeken van zijn woning wordt nog eens tien kilo cocaïne gevonden en 168.000 euro contant geld. Politie start een groot onderzoek naar de man en de Officier van Justitie eiste maandag naar aanleiding van dat onderzoek 4,5 jaar tegen de 30-jarige Eindhovenaar. 3,5 jaar voor het in bezit hebben van cocaïne, 1 jaar voor het witwassen van geld en een Mercedes.
SpijtDe verdachte betuigde spijt in de rechtbank. Hij verklaarde dat het een eenmalige actie was waarbij hij snel geld wilde verdienen. Via een kennis kreeg hij de kans om tienduizend euro te verdienen door zijn huis ter beschikking te stellen voor een deal. Voor die deal moest hij drugs vervoeren en daarbij werd hij dus aangehouden door de motoragent.
De rechtbank doet over twee weken uitspraak. De vriendin van de 30-jarige Eindhovenaar moest overigens ook voorkomen in verband met de drugs- en witwaszaak. De Officier van Justitie eiste niets tegen haar door gebrek aan bewijs.

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...