NAC wint thuis in saai duel van FC Dordrecht

7 februari 2017 om 01:04 • Aangepast 21 november 2020 om 03:48
NAC heeft maandagavond in eigen stadion met 1-0 van FC Dordrecht gewonnen. De enige goal werd al na vier minuten gescoord door de Spanjaard Manu Garcia.
Profielfoto van Ronald Sträter

NAC begon uitstekend aan het thuisduel tegen FC Dordrecht. Na vier minuten stond het al 1-0 door een goal van Manu Garcia. Een intikkertje, na prima voorwerk van Thomas Agyepong.

Saaie potHet veelbelovende begin kreeg echter geen vervolg. Sterker nog, de amusementswaarde zakte naar een dieptepunt. In de eerste helft gebeurde verder geen ene moer. Tot drie minuten voor de rust, toen NAC vlak achter elkaar twee enorme kansen om zeep hielp.
Afgekeurde goalsDe tweede helft begon bijna net als de eerste. Bijna, want het snelle doelpunt van NAC-spits Dessers werd afgekeurd wegens buitenspel. Maar ook daarna viel er lange tijd weinig te genieten in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Pas in de 65e minuut konden de handen weer even op elkaar. Niet lang, want wederom werd een doelpunt van Cyriel Dessers afgekeurd.
Vlak voor tijd kwam NAC nog even goed weg, een kans voor invaller Nick Hak, maar de club won het saaie duel uiteindelijk wel.
'Moeilijke tegenstander'NAC-coach Vreven sprak na afloop van een lastige pot. "Het was een moeilijke tegenstander die goed vanuit de organisatie speelde. Wij moeten leren wedstrijden sneller te beslissen, want daar was de gelegenheid voor. Er werden twee doelpunten afgekeurd en en onze keeper maakte zijn eerste redding in de 88e minuut. Je moet ook wat geluk hebben. Maar ik heb wel strijd gezien, dus heb de wedstrijd wel als positief ervaren. Wij hebben nog niet de ploeg die een wedstrijd en de tegenstander negentig minuten kan domineren. Hopelijk gaan we daar wel naar toe."