Stankgolf trekt over Brabant, geen chemische stoffen in de lucht

7 februari 2017 om 15:04 • Aangepast 21 november 2020 om 03:47
nl
Een vreemde stanklucht trekt over de provincie Brabant. De eerste meldingen kwamen in de nacht van maandag op dinsdag rond 2.15 uur binnen vanuit Gennep, Cuijk en Boxmeer, inmiddels wordt ook geuroverlast gemeld uit de omgeving van Den Bosch en Drunen. Maar waar komt de lucht vandaan? Dat lijkt Duitsland te zijn.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

'Een penetrante brandlucht', 'kattenvoer' en 'oude kippenbouillon'. De melders van de mysterieuze geur op de website Milieuklachten melden een flinke stank. De brandweer heeft hulp ingeroepen van een adviseur gevaarlijke stoffen én de Omgevingsdienst, maar er lijkt geen reden voor paniek te zijn.
Geen chemische stoffen in de luchtDoor de omgevingsdiensten zijn metingen verricht en daaruit blijkt dat er geen chemische stoffen in de lucht zitten. "Er is niks bijzonders aangetroffen", meldt woordvoerder Floris Ran van de provincie Noord-Brabant. "De klachten hebben ook alleen betrekking op stank, er zijn geen gezondheidsklachten bekend."
Er is contact opgenomen met Duitse autoriteiten en daar wordt onderzoek gedaan naar de herkomst van de stank.

Wachten op privacy instellingen...

De meldingen blijven binnenkomen, inmiddels zowel uit Limburg, Noord-Brabant en Zuid-Holland. De stank lijkt het sterkst te zijn in de omgeving van Den Bosch, Gennep en Uden.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de provincie zal de stank in de loop van de middag uit Brabant wegtrekken.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.