Zieke Jermaine de Wind kan naar Amerika, maar hij is er nog lang niet

7 februari 2017 om 15:10
nl
Jermaine de Wind vertrekt vrijdag naar Amerika om er behandeld te worden aan acht tumoren in zijn hoofd. De reis en deze behandeling zijn mogelijk geworden, omdat hiervoor in korte tijd enorm veel geld is ingezameld. Mocht de behandeling aanslaan, dan geeft De Wind volgend jaar in Poppodium 013 in zijn geboorteplaats Tilburg een feest voor iedereen die hem gesteund heeft.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

De teller staat op 150.000 euro. Hiermee kunnen onder meer medicijnen worden gekocht. Ook is opname, voor twee weken, in het Amerikaanse Houston mogelijk. Uiteindelijk zal de hele behandeling negen maanden gaan duren en die gaat in totaal 250.000 euro kosten.  
Veel acties om geld in te zamelenEen groot deel van dat bedrag is dus binnen. De giften kwamen onder meer binnen na acties van de Braboneger, RKC Waalwijk, Willem II en '013' in Tilburg. Verder was er een gala in het Evoluon in Eindhoven.
De Wind hoorde eind vorig jaar dat hij acht tumoren in zijn hoofd heeft. Hij kondigt zijn reis op zijn eigen site aan. De Tilburger vertrekt vrijdag met zijn vriendin Lisette en Noah, één van zijn kinderen. Hij vindt het 'onvoorstelbaar hoeveel mensen zich keihard hebben ingezet in zeer korte tijd.'
ZenuwenVoordat de Tilburger naar een kliniek in het Amerikaaanse Houston vertrekt, laat hij in een ziekenhuis in België een soort kastje plaatsen waardoor het toedienen van medicatie makkelijker gaat. Hij schrijft verder dat nu de behandeling echt gaat beginnen ook de zenuwen om de hoek komen kijken.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.