Slechte organisatie, onervaren personeel: inspectie bevestigt problemen bij Woenselse Poort

8 februari 2017 om 08:28
nl
Een slechte organisatiestructuur, te weinig ervaren en deskundig personeel en een verkeerde interpretatie van het drugsbeleid hebben afgelopen jaren geleid tot de grote misstanden bij de Woenselse Poort in Eindhoven. Dat blijkt uit het eindrapport dat de Inspectie voor Veiligheid en Justitie vandaag naar buiten bracht.
Profielfoto van Marcel Huisman
Geschreven door
Marcel Huisman

Het onderzoek werd gedaan naar aanleiding van berichtgeving van Omroep Brabant over intimidatie, drugsgebruik, geweld en het grote aantal zelfmoorden bij De Woenselse Poort. De Raad van Bestuur ontkende destijds in alle toonaarden, maar het rapport van de inspectie is glashelder: er moet flink wat veranderen bij De Woenselse Poort.
ZIE OOK: Drugsdealers straffen en extra personeel: GGzE gaat misstanden aanpakken na verhalen Omroep Brabant
ConclusiesIn het eindrapport staat dat personeel zich weinig gehoord voelt door het management en de Raad van Bestuur. Er is veel ziekteverzuim en er zijn veel vacatures. Daardoor is er een tekort aan kennis en ervaring. Ook staat de Raad van Bestuur niet altijd open voor input van medewerkers.
Van een angstcultuur is volgens de Inspectie geen sprake. Wel geven diverse medewerkers aan dat ze terughoudend zijn in het uiten van kritiek, omdat ze bang zijn om daarop te worden afgerekend. Ook vroegen enkele medewerkers expliciet aan de onderzoekers om anoniem te mogen blijven.
ZIE OOK: Kamer eist onderzoek naar functioneren GGzE-bestuur na misstanden kliniek: 'Er is niets veranderd!' MaatregelenDe Woenselse Poort laat in een reactie weten dat er maatregelen zijn genomen die voor een cultuurverandering moeten zorgen. De Inspectie ondersteunt dat plan van aanpak. Staatssecretaris Klaas Dijkhof schrijft in een brief aan de Kamer dat in de loop van 2017 wordt geëvalueerd of de maatregelen van de Woenselse Poort effect hebben.
Bekijk onze speciale themapagina over De Woenselse Poort met verhalen van (ex-)cliënten, advocaten en meer.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.