Documentaire over 5-jarig neefje met zeldzame afwijking valt in prijzen in Hollywood

7 februari 2017 om 23:56 • Aangepast 21 november 2020 om 03:46
nl
Charlotte Driessen uit Breda heeft een Hollywood International Independent Documentary Award gewonnen. De 25-jarige documentairemaakster won de prijs met ‘Kuluut’, een film over haar 5-jarige neefje dat een zeldzame genetische afwijking heeft.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Ik besef het nog niet helemaal. Ik had ‘m ingestuurd en dacht: we zien het wel. Ik verwachtte er helemaal niks van. Toen kreeg ik eerst al het bericht dat ik door was naar de halve finale. En nu heb ik gewoon een award gewonnen. Ik heb er geen woorden voor.”
Bohring-Opitz syndroomIn de documentaire volgt ze het gezin van haar neefje Coen. De kleuter heeft het Bohring-Opitz syndroom. Van maar 40 kinderen wereldwijd is bekend dat ze deze afwijking hebben. Patiënten zijn ernstig verstandelijk gehandicapt, hebben afwijkingen in het gelaat en kampen met verschillende andere aangeboren lichamelijke problemen.
“Ik heb een hele goede band met mijn familie en neefje”, vertelt Charlotte. “Als ik bij hem ben, voel ik me gewoon intens gelukkig. Ik wil mensen bijbrengen dat zo’n syndroom niet meteen het einde van de wereld betekent. Daarom heb ik deze film gemaakt.”
Gemaakt na afstuderenIn ‘Kuluut’ laat ze dan ook juist zien hoe gelukkig het gezin van Coen is. Ze maakte de documentaire in 2015, direct na haar afstuderen aan de opleiding International Media & Entertainment Management. Dat ze er nu een prijs mee heeft gewonnen voelt 'nog erg onwerkelijk'.
“Ik ben in Nederland door de NCRV en BNN-VARA afgewezen. Ze vonden het niet voldoende bij hen passen.  En dan wint zo’n 25-jarige snotaap uit Brabant wel even een award in Hollywood”, aldus de Bredase.
Bekijk de trailer van de film hier:[Youtube:https://youtu.be/EZF47KQgHW0]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.