Video

Man (19) die met vrachtwagentje tegen wals rijdt, ook verdacht van drugsdumping

8 februari 2017 om 13:00 • Aangepast 21 november 2020 om 03:46
nl
Een kleine vrachtwagen is dinsdagnacht op de Eindhovenseweg in Valkenswaard op een daar geparkeerde wals gereden. Dat gebeurde bij de aansluiting met de Europalaan, waar aan de weg wordt gewerkt. Het viel agenten op dat er een chemische geur van de vrachtwagen kwam. De vrachtwagen wordt door de politie daarom gelinkt aan het dumpen van drugsafval.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De 19-jarige chauffeur van de vrachtwagen ging er na de botsing vandoor. Hij werd even later, na een korte zoektocht door de politie, op de Kempischebaan in Valkenswaard aangehouden. Hij ligt gewond in het ziekenhuis.
Geen gevaarlijke situatieEen ambulance werd om tien voor halfeen opgeroepen. Twintig minuten later werd uit voorzorg de brandweer opgeroepen om metingen uit te voeren. Hieruit bleek dat er geen sprake was van een gevaarlijke situatie. De vrachtwagen bleek dan ook leeg te zijn.

Wachten op privacy instellingen...

Chauffeur meermalen in de foutDe vrachtwagen viel agenten al voor de botsing met de wals op. Op de Luikerweg haalde de chauffeur namelijk een stadsbus in, terwijl daar een inhaalverbod geldt. Ook reed de chauffeur daar met hoge snelheid en bleek hij niet verzekerd te zijn. Een stopteken van de politie werd door hem genegeerd.
Na de botsing besloot de politie een kijkje te nemen op een bekende dumpplek in de buurt, in Borkel en Schaft om precies te zijn. Daar werd inderdaad drugsafval gevonden. De politie onderzoekt of de chauffeur verantwoordelijk is voor deze dumping.  App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.