Zonnebloem krijgt geen extra geld om vakanties voor gehandicapten te redden

8 februari 2017 om 09:11
nl
Vereniging De Zonnebloem met het hoofkantoor in Breda krijgt geen extra geld uit Den Haag om de teruglopende inkomsten uit donaties en giften op te vangen. Dit antwoordt staatssecretaris Martin van Rijn van Volksgezond, Welzijn en Sport op vragen hierover van de fractie van de PVV in de Tweede Kamer.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De Zonnebloem, vooral bekend als organisator van reizen voor gehandicapten, kan vanaf volgend jaar veel minder mensen op vakantie laten gaan. Eind vorig jaar maakte de vereniging bekend alle bus- en vliegreizen te moeten schrappen omdat er minder donaties binnenkomen.
Alleen de vaarvakanties met het bekende schip van De Zonnebloem blijven bestaan. De bezuiniging betekent dat De Zonnebloem zo’n 5500 mensen moet teleurstellen.
'Te afhankelijk'De PVV had gevraagd of het ministerie van Volksgezondheid het ontstane tekort van vier miljoen euro kon aanvullen. De staatssecretaris wil hier niet aan.
Het zou een vrijwilligersorganisatie als De Zonnebloem ‘te afhankelijk maken van overheidssubsidies’, zo schrijft hij als antwoord op de Kamervragen.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.