Video

500 handtekeningen na fatale val van 7 meter: 'Stadswal Den Bosch moet veiliger'

8 februari 2017 om 12:12
nl
De stadswal in Den Bosch moet veiliger. Dat vinden Kevin van der Pas en Albert Tibosch. Hun vriend Joell Dingemans (21) overleed in december na een val van de stadswal. Kevin en Albert willen dat er maatregelen worden genomen om de wal veiliger te maken.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

De twee vrienden begonnen een petitie en ze hebben al 500 handtekeningen verzameld. "Dit mag gewoon nooit meer gebeuren", vertelt Kevin. "Ongelukken kunnen voorkomen worden door de stadswal veiliger te maken."
Helemaal geen verlichtingDat zou volgens Albert en Kevin vooral kunnen door een omheinig te plaatsen. Ook zou de stadswal beter verlicht moeten worden. "Er is daar helemaal geen verlichting", zegt Kevin. Albert vult aan: "En natuurlijk moeten er ook waarschuwingsbordjes komen."
LEES OOK: Man overlijdt na val van stadswal Den Bosch
Vorige week hebben de Bosschenaren een gesprek gehad met wethouder Jos van Son. Hij heeft beloofd te overleggen met Stadstoezicht en de politie. Ook burgemeester Ton Rombouts van Den Bosch wordt hierbij betrokken. "Hopelijk komt er snel actie", zeggen de vrienden.
Val van zeven meterDe 21-jarige Joell Dingemans overleed in december nadat hij van de stadswal viel. Hij werd onwel en maakte een val van zeven meter. Dit gebeurde bij de Bossche Judastoren, vlakbij parkeergarage Sint-Jan aan de Hekellaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.