Nieuwjaarsduik in Helmond keert terug, nat pak halen tijdens carnaval

8 februari 2017 om 21:50
nl
Na jarenlange afwezigheid keert de nieuwjaarsduik weer terug in Helmond in een nieuw jasje. Het verschil is dat het nu met carnaval wordt gehouden. Kapel de Durbloazers neemt op carnavalsmaandag, 27 februari, ‘s ochtends om elf over tien een frisse duik in de Berkendonk. Een ideale manier om van je kater af te komen en het carnavalsfeest doormidden te breken.
Profielfoto van Bell Stephen
Geschreven door
Bell Stephen

De Durbloazers verwachten dat naast de prinsen van de uitgenodigde, of eerder uitgedaagde, carnavalsverenigingen, er nog zo’n vijftig man met pak en al het water in gaan. “Kopje onder, hè!”, aldus Walter Joosten van Kapel de durbloazers. “Elk jaar halen we een ludieke grap uit met de andere verenigingen. Zoals vorig jaar toen we CV de Spekzullekes op kamelen hadden gezet.”
'Wees geen mietje'“De nieuwjaarsduik is vanwege tekort aan vrijwilligers al een paar jaar niet meer gehouden. Dit zou een hele mooie vervanging kunnen zijn”, vertelt Walter, die andere Helmondse carnavalsverenigingen als de Keiebijters onder druk gaat zetten om mee te doen. “Maar dat doen we wel op ludieke wijze. Dus carnavalsprinsen: Wees geen mietje, zorg dat je erbij bent!”
Vanaf negen uur kunnen deelnemers zich omkleden en om halftien begint de warming-up onder begeleiding van de professionele sportinstructeurs.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.