'Dit is echt misgegaan', kamervragen over gevangene die overvallen pleegde tijdens verlof

9 februari 2017 om 00:00
nl
CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg wil weten hoe het heeft kunnen gebeuren dat een gevangene overvallen in Someren, Overloon en Geleen heeft gepleegd tijdens zijn weekendverlof. Ze gaat daarom schriftelijke vragen stellen in de Tweede Kamer.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Dit is echt misgegaan”, laat de politica uit Rosmalen weten. “Wij willen van de uitkomst op de hoogte gesteld worden. Daarbij moet worden gekeken hoe eventuele signalen konden worden gemist en hoe hij in de PI in Evertsoord het wapen en de munitie heeft kunnen krijgen en bewaren.”
Man zat in PI EvertsoordHet Openbaar Ministerie maakte woensdag bekend dat er vorige week een 28-jarige man is opgepakt voor de gewapende overvallen.  De man zat in een

Penitentiaire Inrichting (PI) in het Limburgse Evertsoord. Ook vond de politie een vuurwapen en munitie in zijn cel. In zijn auto lag een Kalasjnikov.
ZIE OOK: Gevangene pleegt drie overvallen tijdens weekendverlof, politie vindt ook wapen in cel
De man was tussen 25 december en 21 januari waarschijnlijk betrokken bij overvallen op een Kruidvat in Someren, vakantiepark in Overloon en supermarkt in Geleen. De daders waren bij alle overvallen gewapend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.