Onder de vier minuten! Goud voor Ireen Wüst op 3000 meter WK afstanden

9 februari 2017 om 10:47 • Aangepast 21 november 2020 om 03:44
nl
Ireen Wüst heeft goud gewonnen tijdens de eerste dag van het WK afstanden. De Goirlese legde donderdagochtend de eerste afstand, de 3000 meter, af in drie minuten en 59,05 seconden. Martina Sábliková, op papier de belangrijkste concurrent van Wüst, kwam pas na drie minuten en 59,65 seconden over de finish.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

Sábliková begon - net zoals Wüst - snel aan haar race, maar de Tsjechische moest steeds wat meer inleveren. Zij veroverde wel zilver.
Landgenote Antoinette de Jong won brons. Zij kwam na vier minuten en 1,99 seconden over de finish.

Wachten op privacy instellingen...

KolomnaWüst eindigde tijdens het WK afstanden van een jaar geleden nog als tweede op de 3000 meter. Toen moest ze de Tsjechische Martina Sábliková voor zich dulden. Die was toen 0,08 seconden sneller dan de Goirlese.
Wüst won in het Russische Kolomna wel goud op het onderdeel ploegachtervolging, samen met Antoinette de Jong en Marrit Leenstra.

Wachten op privacy instellingen...

Kramer en BergsmaDe mannen kwamen donderdag in actie op de 5000 meter. Op die afstand won Sven Kramer goud. Hij zette op de baan in Gangneung in een man-tegen-mangevecht tegen Jorrit Bergsma een mondiale toptijd neer. Hij kwam na zes minuten en 6,82 seconden over de finish. Daarmee verbeterde hij zijn eigen 'wereldrecord' op een laaglandbaanmet bijna drie seconden.
Bergsma moest voor de vierde keer op rij bij het WK op deze afstand genoegen nemen met zilver in een tijd van zes minuten en 9,33 seconden.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.