Is de lustknipper terug? Onbekende knipt haar van vrouw in Eindhoven

9 februari 2017 om 15:07
nl
Een onbekende heeft zomaar de haren afgeknipt van een vrouw die wachtte op een bankje bij het busstation bij het centraal station in Eindhoven. Dit gebeurde vorige week donderdag, toen ze in de buurt zat van de Albert Heijn To Go.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

De vrouw werd er door een voorbijganger op gewezen dat een stuk van haar lange haar op het bankje lag. Het ging om een stuk van zo'n dertig centimeter.
ImpactOmdat er zo'n groot stuk haar was afgeknipt, was de vrouw genoodzaakt haar gehele haar tot net over haar schouders af te laten knippen.
De politie is, 'gezien de impact van deze situatie', op zoek naar getuigen.
LustknipperHet plotseling afknippen van haren gebeurde eind november vorig jaar ook in de HEMA aan de Oudegracht in Utrecht. Daar werd  volgens RTV Utrecht onder meer haar afgeknipt bij een 13-jarig meisje uit Someren.
Een ander slachtoffer was een 28-jarige vrouw. Zij hoorde op 16 augustus een knipgeluid bij haar oor, toen ze in diezelfde HEMA liep. "Ik draaide me om en zag een man met een schaar in zijn hand. Die trok hij snel weg.  Ik zag toen dat er een plukje haar op de grond lag. In een reflex pakte ik die man beet en sprak hem aan. De verdachte reageerde daarop agressief en ging er snel vandoor.
De man werd al snel tot 'lustknipper' gedoopt, omdat het vermoeden bestond dat hij seksueel opgewonden zou worden van het afknippen van haar bij vrouwen.
Is het dezelfde?Deze verdachte was destijds een man die tussen de 40 en 45 jaar jaar oud wordt geschat. Hij heeft een getinte huidskleur en had twee papieren Bijenkorf-tasjes bij zich om de schaar uit het zicht te houden. Het is niet bekend of de persoon die in Eindhoven toesloeg dezelfde man is.
Een aantal jaar geleden was er ook al een zogenaamde 'lustkapper' in Budel en omgeving actief. Hij benaderde vrouwen voor een knipbeurt, maar al gauw kregen de afspraken een seksuele wending. Of het nu om dezelfde man gaat, is niet bekend.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.