Zelfmoord in Woenselse Poort: nabestaanden willen geld zien van GGzE

9 februari 2017 om 18:03
nl
De nabestaanden van een man die vorig jaar zelfmoord pleegde in tbs-kliniek De Woenselse Poort in Eindhoven, willen geld zien van de GGz Eindhoven (GGzE). Ze beginnen een procedure om in elk geval de crematiekosten van ruim achtduizend euro vergoed te krijgen. Een woordvoerder van de nabestaanden zegt dit in het Eindhovens Dagblad.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Hij reageert op een rapport van de Inspectie Veiligheid en Justitie, dat deze week naar buiten kwam. Hierin staat onder meer dat er binnen De Woenselse Poort, een onderdeel van de GGzE, sprake is van drugsgebruik, agressie en intimidatie. Het leidde tot boze en verontwaardigde reacties.
'Geen adequate begeleiding'“Dit rapport laat in één oogopslag zien dat er al die tijd geen adequate begeleiding is geweest voor mijn broer”, zegt Bert Trip in de krant.
Hij is de broer van de 52-jarige Fokko, die in februari vorig jaar met naar binnen gesmokkeld vuurwapen zelfmoord pleegde in de kliniek. Samen met zijn vriendin maakten ze in de instelling een eind aan hun leven.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.