Video

10.000 huishoudens Tilburg uren zonder water door breuk in leiding

10 februari 2017 om 06:40 • Aangepast 21 november 2020 om 03:42
nl
Een deel van Tilburg zat vrijdagochtend vier uur zonder water. Oorzaak was een breuk in de waterleiding bij de Grootvenstraat. Het lek is inmiddels gedicht en Brabant Water zorgt dat huishoudens weer water krijgen. Rond het middaguur waren de problemen voor de bewoners opgelost, Brabant Water voert achter de schermen nog reparaties uit.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

"In totaal hebben tienduizend huishoudens problemen of problemen gehad" aldus een woordvoerder van Brabant Water
Duurt langerHet bedrijf verwachtte eerder dat de problemen al in de ochtend opgelost zouden zijn. Dit is dus niet het geval. "Dit heeft te maken met de reparatiewerkzaamheden aan de leiding. Pas als je het lek goed kunt bekijken, kun je een definitieve prognose stellen."

Wachten op privacy instellingen...

Straten onder waterDe breuk ontstond rond kwart voor vier op industrieterrein Kraaiven. De Grootvenstraat en IJpelareweg kwamen onder water te staan tot aan de Kraaivenstraat. Een groot deel van het water is inmiddels weg. Alleen rondom de waterleiding staat het nog blank.
Mensen mogen niet in de buurt van het lek komen. Daarom staan er verkeersregelaars bij de straat. De weg werd vanochtend ook afgesloten, maar toen konden er toch nog mensen langs.

Wachten op privacy instellingen...

Oorzaak onbekendHoe de breuk is ontstaan, is niet bekend. In grote delen van de stad stond er vanwege het lek dus minder of geen druk op de waterleiding. Ook hadden sommige mensen last van bruin water. Brabant Water adviseerde om boilers, geisers, wasmachines en vaatwassers niet te gebruiken.
Ook mensen in Loon op Zand hadden overlast. Dit heeft alleen niet met de breuk te maken, maar met gewone werkzaamheden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.