Verwarming omlaag en warm aankleden: het is Warmetruiendag

10 februari 2017 om 09:26 • Aangepast 21 november 2020 om 03:42
nl
Lang twijfelen voor de kledingkast is vrijdagochtend niet nodig. Trek gewoon je warmste trui aan. Het is namelijk Warmetruiendag. En dat is maar goed ook, want het wordt koud en gaat sneeuwen in de provincie.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De Warmetruiendag wordt sinds 2007 jaarlijks gehouden. De dag is altijd rond 16 februari, omdat op die dag het Kyotoprotocol in het leven werd geroepen in 1997. De bedoeling van het protocol is om de uitstoot van broeikasgassen, die leiden tot klimaatverandering, wereldwijd te verminderen.
Energie besparenHet idee achter Warmetruiendag is om samen een dag energie te besparen door de verwarming lager te zetten. Als mensen hun thermostaat omlaag draaien, besparen ze per graad zes procent energie en CO2.

Wachten op privacy instellingen...

Lekker warm aankleden dus. Dat is sowieso wel handig, want het vriest vrijdagochtend eerst nog licht. Daarna loopt de temperatuur maximaal op tot de één à twee graden. In de middag wordt er lichte sneeuw verwacht.

Wachten op privacy instellingen...

Meld hetOok scholen en bedrijven doen mee aan de dag. Het is dan wel handig als je dit even meldt aan iedereen, zodat mensen zich er op kunnen kleden.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!