Video

Groot aantal dure fietsen gestolen uit zaak in Schijndel: 'Dit wil je niet meemaken'

5 juni 2018 om 10:18
nl
Dieven hebben fietsenwinkel Mutsaars Bikes aan de Europalaan in Schijndel maandagnacht beroofd. Er zijn veel dure fietsen meegenomen en de winkel is volledig overhoop gehaald.
Profielfoto van der Valk Tobias van
Geschreven door
der Valk Tobias van

De inbraak vond rond half vier in de nacht plaats, laat een agent weten via Twitter. De dieven zouden de fietsen gewoon via de voorkant van de winkel naar buiten hebben meegenomen. Waarschijnlijk zijn ze vervolgens in een busje geladen.

Dit wil je niet meemaken

De fietsenroof is een flinke strop voor eigenaar Ronald Mutsaars. "Je weet niet wat je ziet als je binnen komt. Dit wil je niet meemaken. Het raakt me wel, je werkt toch met hart en ziel."


Aangeslagen laat hij zien wat er allemaal gestolen is:

Eerder komen kijken

Volgens Mutsaars zijn de dieven al eerder in de winkel komen kijken. "Honderd procent zeker. Want ze wisten precies welke fietsen ze mee moesten nemen, ze wisten precies waar ze moesten zijn."


Hoewel de winkel normaal op dinsdag gesloten is, is Mutsaars er nu maar druk mee. "We moeten nu gaan puin ruimen zodat we woensdag alle mensen weer netjes kunnen helpen. We proberen er weer het beste van te maken." 

Voor miljoenen buitgemaakt

Volgens de BOVAG, waarbij 800 fietsenwinkels zijn aangesloten, zijn er vorig jaar tientallen van dit soort inbraken geweest, waarbij voor miljoenen aan fiets is buitgemaakt. Dit jaar begon rustig, maar nu neemt het weer toe. In Nederland, maar zeker ook in België. Volgens de BOVAG gaat het om criminelen uit Oost-Europa, die de fietsen ook daar verkopen. Ze komen met grof geweld binnen en hebben het altijd gemunt op de duurste fietsen.

De dieven komen vaak overdag al een kijkje in de winkel nemen. Volgens de BOVAG moeten winkeliers daarom ook overdag goed opletten. Verder is het belangrijk dat ze de beveiliging van hun winkel op orde hebben. Want het zijn altijd de winkels die het minst beveiligd zijn waar ingebroken wordt.


De politie laat weten nog op zoek te zijn naar getuigen van de fietsenroof in Schijndel.

 

Wachten op privacy instellingen...

 

 

 

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!