Video

Zwembaden Tilburg nog niet op orde na drama, in drie van de vier zwembaden nog roestvrij staal

10 februari 2017 om 17:25
nl
In Tilburgse zwembaden is nog steeds roestvrij staal aanwezig, ondanks een fataal ongeluk in 2011. De gemeente is er niet in geslaagd om op tijd al het gevaarlijke roestvrij staal te verwijderen of vervangen, staat vrijdag in een brief aan de gemeenteraad.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Sommige soorten roestvrij staal zijn niet bestand tegen chloorlucht en dat is al lange tijd bekend. In 2011 kwam in het Tilburgse zwembad De Reeshof een baby om het leven toen twee luidsprekers van het plafond vielen omdat de bouten waren aangetast. De gemeente Tilburg werd daarom door de strafrechter veroordeeld tot een boete.
LEES OOK: Dood baby Rosalie in zwembad Reeshof is schuld van gemeente Tilburg, 76.000 euro boete
Het drama was de aanleiding om het roestvrij staal (rvs) voor uiterlijk eind 2016 uit alle overdekte zwembaden in Nederland te verwijderen. De gemeente Tilburg is eigenaar van vier zwembaden en in drie was de situatie niet op tijd in orde, aldus een inventarisatie. "Er is toch nog op meerdere plaatsen niet-resistent rvs aangetroffen dat verwijderd moest worden voor 1 januari 2017", schrijft wethouder Hans Kokke.
Aan de afdeling vastgoed van de gemeente is vanwege overschrijding van de hersteltermijn een dwangsom opgelegd. De gemeente weerspreekt dat de situatie in de zwembaden onveilig is. "De veiligheid van onze zwembaden wordt jaarlijks getoetst en herstelwerkzaamheden worden gecontroleerd", aldus de wethouder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.