Michael van Gerwen gooit twee negendarters in één wedstrijd [VIDEO]

10 februari 2017 om 23:54
nl
Michael van Gerwen heeft vrijdag in één wedstrijd twee negendarters gegooid tijdens het UK Open-kwalificatietoernooi. De Vlijmenaar deed dat in een wedstrijd tegen Ryan Murray.
Profielfoto van van Erp Joost
Geschreven door
van Erp Joost

De wedstrijd werd niet live op televisie uitgezonden, maar was wel via een internetstream te volgen. Dit zijn de beelden...[youtube:https://youtu.be/yqTGtwOpHu8]Alleen dartsgrootheid Phil Taylor kreeg het eerder voor elkaar om in één partij twee perfecte legs te gooien. In zijn gewonnen finale van de Premier League in 2010 gooide hij twee ninedarters tegen Engelsman James Wade.
Van Gerwen won overigens met 6-2 van Murray. In de ronde daarvoor was de wereldkampioen nog ontsnapt aan uitschakeling. Zijn tegenstander Adam Hunt liet twee kansen liggen om de wedstrijd uit te gooien, waarna Mighty Mike alsnog de winst naar zich toetrok met 6-5. De Vlijmenaar kende een topdag in Engeland. Hij schreef het kwalificatietoernooi ook nog op zijn naam. In de finale versloeg hij Gary Anderson met 6-3.
LEES OOK: Tweede ster op shirt Michael van Gerwen nog nergens te bekennen
Klaasen uitgeschakeldEr waren in Wigan vrijdag meer Brabanders actief. Jelle Klaasen maakte geen indruk. Hij verloor in de tweede ronde met 6-4 van de Brit Terry Temple, dat is de nummer 97 van de wereldranglijst. Klaasen, die zelf op plek negen staat, speelde donderdag nog in de Premier League en verloor toen van Gary Anderson. Ook Benito van de Pas speelde vrijdag geen hoofdrol. Hij haalde de vierde ronde. Daarin verloor de Tilburger van Jeffrey De Graaf. Het werd 6-5.
Willy van de Wiel uit Rijen kwam tot de tweede ronde. Hij versloeg Jim Moston (6-4) en ging vervolgens onderuit tegen Daryl Gurney (6-4). Voor Tilburger Mario Robbe was de eerste ronde direct het eindstation. Hij ging met 6-3 onderuit tegen Darren Johnson.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.