Hennepkwekerij ontdekt in huis jongen die met nepwapen dreigde op school Valkenswaard

11 februari 2017 om 13:00
nl
In het onderzoek naar de bedreiging met een nepvuurwapen op scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard stuitte de politie vrijdagavond op een hennepkwekerij in een huis in Heeze.
Profielfoto van Bekker Peter de
Geschreven door
Bekker Peter de

In dit huis woont de 16-jarige jongen die eerder op de dag werd aangehouden nadat hij 's middags met het neppistool voor zich uit een klaslokaal van de Were Di-scholengemeenschap was binnengelopen. Met dat wapen bedreigde hij iemand. De 16-jarige jongen is een bekende van de politie.
Ook een 14-jarige jongen werd gearresteerd. Het wapen bleek van hem te zijn.
Tweehonderd hennepplantenIn het huis in Heeze, waar de professionele hennepkwekerij werd ontdekt, stonden zo'n tweehonderd hennepplanten.
Het onderzoek naar de bedreiging is volgens de politie nog 'in volle gang'. De twee jongens zitten in ieder geval dit weekend nog vast.
RectorScholengemeenschap Were Di heeft de ouders van de leerlingen via een brief geïnformeerd over de bedreiging en hoe de school hiermee omgaat. "Volgende week zullen we ons beraden op deze situatie", laat rector Edward de Gier weten. "Vanwege de komst van de politie hebben we hier vrijdagmiddag niet echt goed naar kunnen kijken."
Er wordt door de schoolleiding onderzocht wat er in het verleden voorgevallen is tussen de betrokken leerlingen. "Vervolgens bekijken we wat voor ieder afzonderlijk de juiste vervolgstap is."
'Heel misplaatst'De rector benadrukt dat er in de klas waar de bedreiging plaatsvond 'heel goed is gehandeld' om te voorkomen dat het uit de hand liep. "Ze zagen snel dat dit een grap moest zijn. Maar wel een hele misplaatste. Dit kan echt niet."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.