Boze Bredase taxichauffeurs weigeren opnieuw ritjes en blokkeren straten - Omroep Brabant

Boze Bredase taxichauffeurs weigeren opnieuw ritjes en blokkeren straten

12 februari 2017 om 01:26 • Aangepast 21 november 2020 om 03:38
nl
Uitgaanspubliek in Breda is in de nacht van zaterdag op zondag weer getroffen door acties van taxichauffeurs. De chauffeurs legden om 02.00 uur het werk neer. Na drie kwartier gingen ze weer aan de slag.
Profielfoto van Joachems Willem Jan
Geschreven door
Joachems Willem Jan

Actieleider Samir Chiker meldde dat de gemeente Breda nog geen contact met ze heeft opgenomen om te praten over de maatregelen. Daarom gaan ze weer tot actie over. 'We zijn het beu', klonk aan het begin van de zaterdagavond.
[tweet:https://twitter.com/willemjanjo/status/830581754532659205]
Blokkade rond SpanjaardsgatDe uitgaansnacht van zaterdag op zondag is meestal de drukste nacht van de week. Toch leek de overlast mee te vallen en was er begrip. In de nacht van vrijdag op zaterdag was er ook al een actie van zo'n vijftig chauffeurs. Ze sloten de Nieuwe Prinsenkade en Haven af met hun wagens en gingen pas rond 05.00 uur weer rijden. Ook op de Oude Vest was er protest.
[tweet:https://twitter.com/willemjanjo/status/830598460718120960]    
Eisen op tafelDe Bredase chauffeurs eisen een reeks maatregelen. Zo willen ze dat met carnaval de collega's van buiten de stad geweerd worden. Verder willen ze een aanpak van de illegale taxi's, de snorders. De actievoerders zeggen dat ze al jaren om een aanpak vragen en dat er ooit een goed functionerende regeling was maar dat er nu geen beweging in zit.
Samir Chiker: "Het is een publieksvriendelijke actie vanavond. Als er nu niets wordt geregeld zullen we ook volgende week actie voeren en met carnaval."
Geen reactie gemeenteDe gemeente Breda wil bij Omroep Brabant geen reactie geven, maar heeft BN DeStem wel te woord gestaan. "De wethouder voert gesprekken met taxi-organisaties. Er is volgende week weer een gesprek en tot die tijd wil hij niet reageren", aldus een woordvoerder.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.