Hennepkwekerij gevonden, huiseigenaar heeft nieuwe sleutel bij politie opgehaald - Omroep Brabant

Hennepkwekerij gevonden, huiseigenaar heeft nieuwe sleutel bij politie opgehaald

13 februari 2017 om 13:50
nl
De sneeuw of juist de weggesmolten sneeuw heeft de politie zaterdagmiddag in Katwijk op het spoor gezet van een hennepkwekerij. Het viel surveillerende agenten op dat er op het dak van een huis geen sneeuw lag, terwijl daar bij woningen in de omgeving wel sprake van was.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Op de eerste etage van het huis werd een hennepkwekerij met ongeveer 550 planten gevonden die rijp waren voor de oogst. De kwekerij was verdeeld over drie kamers.
Bewoners niet thuisDe bewoners waren niet aanwezig toen de politie de woning doorzocht. Aan een krans die tegen de voordeur is bevestigd, heeft de politie een briefje opgehangen. Hierop staat dat de sleutel van het huis bij haar op te halen is. Agenten hadden het deurslot vervangen. Inmiddels heeft de bewoner zich gemeld; hij wordt verhoord.
Hulp van burgers gevraagdDe actie in Katwijk kwam op de dag dat de politie mensen opriep uit te kijken naar daken van huizen in hun omgeving, die ondanks de witte neerslag 'donker' blijven.
Vaak zijn dit woningen waar hennep geteeld wordt. Hier is de temperatuur hoger dan normaal. "Wij willen dat graag weten", aldus de politie. Het is niet bekend of de oproep reacties heeft opgeleverd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.