'Auto van moord verdachte Sooi de C. gezien nabij plek misdrijf'

13 februari 2017 om 14:14 • Aangepast 21 november 2020 om 03:37
nl
De van moord verdachte Sooi de C. (42) blijft voorlopig vastzitten. Dat bleek maandag tijdens een proforma zitting over de man die verdacht wordt van de moord op Hugo van Houten op 17 augustus 2015 in Molenschot. De C. beroept zich op zijn zwijgrecht.
Profielfoto van Marcel Huisman
Geschreven door
Marcel Huisman

Het openbaar ministerie verdenkt het voormalig No Surrender-kopstuk ervan dat hij Hugo van Houten heeft doodgeschoten. De twee kenden elkaar waarschijnlijk via de motorclub. Volgens de politie was het mogelijk een afrekening in het criminele circuit.

Wachten op privacy instellingen...

Dna-materiaalDe C. werd na een maandenlange zoektocht opgepakt in Roemenië. Maandag was de eerste zitting. De auto van De C. is volgens het OM op de bewuste avond gezien in de omgeving van de moord. Ook is dna-materiaal van de verdachte aangetroffen op het lichaam van Hugo van Houten.
LEES OOK: Sooi de C. terug in Nederland na vlucht: rechercheurs praten met moordverdachte
De advocaat van De C. was maandag kritisch op het OM en de politie. "Mijn client is publiekelijk al veroordeeld. Het is zeker niet gezegd dat mijn cliënt de schutter is. Daarvoor is niet voldoende bewijs. Er zijn meerdere verdachte voertuigen waargenomen die bewuste avond. Er is onvoldoende bewijs dat mijn client Hugo van Houten heeft doodgeschoten."

Wachten op privacy instellingen...

Het OM gaat daar tegenin. Justitie zegt de verdediging verzocht te hebben om De C. zich te laten melden. Daarbij werd gewaarschuwd voor de mogelijke media-aandacht. "Dat is alleen maar gebeurd omdat meneer De C. gewoon kwijt was."
De zaak gaat op 10 mei verder. De inhoudelijke behandeling is waarschijnlijk in juli.
LEES OOK: Gezocht: No Surrender-lid Sooi de C. voor moord op clubgenoot Hugo van Houten

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.