Video

Gebochelde aap op zoek naar liefdespartner in Brabant

14 februari 2017 om 10:34 • Aangepast 21 november 2020 om 03:35
nl
Op Valentijnsdag zijn er natuurlijk veel vrijgezellen die hopen dat ze worden verrast door hun cupido. Een van hen is Quasimodo, een slingeraap. Hij is van een dierentuin in het Franse Romagne naar ZooParc Overloon verhuisd. In Frankrijk lukte het hem maar niet een vrouwtje te vinden. Hopelijk heeft hij in Brabant meer geluk.
Profielfoto van van den Broek Rob
Geschreven door
van den Broek Rob

Maandagavond kwam het beestje aan in Overloon. En dinsdag mag-ie voor het eerst zijn nieuwe onderkomen verkennen.

Wachten op privacy instellingen...

Ongelukkig in de liefdeAl zeven jaar moet Quasimodo het zonder de liefde van zijn leven stellen. Maar in de Brabantse dierentuin moet daar verandering in komen. "Tot nu toe heeft hij niet veel geluk gehad", vertelt dierenverzorger Steven van den Heuvel. "Hij wordt door de vrouwtjes niet echt als mooie man gezien."
Dat is misschien ook niet zo heel raar, want een knappe man is Quasimodo niet bepaald. "Hij is niet zoals andere slingerapen en dan komt omdat-ie als huisdier is gehouden, dus hij is niet zo mooi volgroeid als hij zou moeten zijn." En ook heeft het beestje een bocheltje. "Vandaar dat hij in Frankrijk ook de naam Quasimodo gekregen heeft."
De bochel is zijn enige probleem. De slingeraap is waarschijnlijk door zijn vroegere eigenaren mishandeld, waardoor ie last heeft van bloedneuzen.

Wachten op privacy instellingen...

Voorlopig nog alleenHet nieuwe stekkie van de slingeraap blijft voorlopig nog even alleen door Quasimodo zelf bewoond. Pas over een tijdje mag het dier echt op date. Hij krijgt dan gezelschap van twee vrouwtjes. "En dan is het hopen dat ze goed met elkaar op kunnen schieten en in de zomer fijn van het eiland kunnen genieten."

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.