Video

'Wonderbelegger' uit Gemert lichtte mensen voor miljoenen op: vijf jaar cel geëist

14 februari 2017 om 12:11
nl
"Hij liet mensen geloven in achteraf een heel vervelend sprookje." Het zijn de woorden van Robert van den Bergh, vertegenwoordiger van 28 gedupeerden van ‘wonderbelegger’ Rob van den B. uit Gemert. Tientallen slachtoffers gingen in totaal voor negen miljoen het schip in nadat ze hem geld hadden toevertrouwd om mee te beleggen. Dinsdag werd bij de rechtbank in Den Bosch vijf jaar cel tegen hem geëist.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

“Hij belegde alsof hij in het casino was. Alles op rood of alles op zwart”, zegt Van den Bergh. Op deze manier liet de 52-jarige verdachte uit Gemert die in 2013 werd opgepakt een spoor van vernieling achter. Het ene slachtoffer verloor twintigduizend euro, een ander honderdduizenden euro’s.
Succesverhalen werden doorverteld, maar wat mensen niet wisten, is dat zij rendement kregen uitbetaald van de inleg van nieuwe beleggers. Dat was volgens Van de Bergh de werkwijze van de ‘wonderbelegger’ die zich dinsdag voor de rechtbank in Den Bosch moet verantwoorden voor zijn acties. Hij wordt verdacht van het voor miljoenen benadelen van beleggers, van valsheid in geschrifte en van witwassen.
Het schip inIn totaal vertrouwden 45 mensen de verdachte uit Gemert geld toe. ‘Kleine’ beleggers hebben volgens Van den Bergh hun geld teruggekregen, maar 28 gedupeerden gingen echt het schip in.
Of de gedupeerden nog hoop hebben iets van hun geld terug te zien, denkt Van den Bergh overigens niet. “Er is geen geld meer”, zegt hij. Een straf zou voor de slachtoffers volgens hem nog enige genoegdoening betekenen.
LEES OOK: 'Wonderbelegger' Robert van den B. uit Gemert mag thuis wachten op behandeling rechtszaak
'Oude leventje opgepakt'Daarbij hoopt Van den Bergh dat de zaak zal bijdragen aan het stoppen van de praktijken van de verdachte uit Gemert. “Want, meneer lijkt zijn oude leventje te hebben opgepakt”, zegt hij.
“Er zijn signalen dat er weer mensen zijn die geld aan hem toevertrouwen.” Deze zaak moet daar wat hem betreft een eind aan maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.