Weer brute diefstal bij brillenzaak Loonen in Oosterhout: 'We hadden al een vermoeden'

14 februari 2017 om 13:05 • Aangepast 21 november 2020 om 03:35
nl
Bij brillenzaak Loonen in Oosterhout is maandagnacht rond twee uur voor de derde keer in ongeveer tien maanden tijd een diefstal gepleegd. Inbrekers gooiden aan de achterzijde van het winkelpand de ruiten in en vervolgen drongen ze het winkelpand binnen.
Profielfoto van Vermonden Ronnie
Geschreven door
Vermonden Ronnie

In de winkel namen de dieven meerdere displays met zonnebrillen mee. Waarschijnlijk valt de schade nog enigszins mee, doordat het bedrijf afgelopen weekend maatregelen had getroffen. Er zijn vermoedelijk ongeveer 150 brillen gestolen.
"We hadden al een vermoeden dat dit eraan zat te komen. Zaterdag zijn de camera's buiten en de poort onklaar gemaakt. Toen we dat ontdekten, hebben we een deel van onze brillen verstopt. Helaas hebben ze vannacht toch weer toegeslagen", zegt een werkneemster van de zaak.

Wachten op privacy instellingen...

RookkanonDe camera's binnen hebben de dieven kort kunnen registreren. "We hebben sinds kort zo'n rookkanon. Dat heeft natuurlijk voordelen, maar het nadeel is dat de beelden niet heel duidelijk zijn."
In april en juni werden ook al twee gewelddadige diefstallen gepleegd bij de zaak, die in het centrum van de stad gevestigd is. De totale schade van die diefstallen loopt in de honderdduizenden euro's.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.