Fatale overval op Tilburger Mick Pitai: tot 15 jaar cel voor daders - Omroep Brabant

Fatale overval op Tilburger Mick Pitai: tot 15 jaar cel voor daders

14 februari 2017 om 15:17
nl
De twee mannen die in september 2015 in Tilburg de 48-jarige Mick Pitai overvielen, Sherwin W. en Adil El B., hebben dinsdag van de rechter in Breda negen en vijftien jaar cel opgelegd gekregen. Avi K., de 25-jarige schoonzoon van Pitai, krijgt een celstraf van drie jaar. De chauffeur, Marvin M. is vrijgesproken.
Profielfoto van Frances Vermeeren
Geschreven door
Frances Vermeeren

De twee voormalige jeugd-tbsers Sherwin W. en Adil El B. kregen geen tbs, zoals wel was geëist, omdat bij het duo nu geen stoornis meer is vastgesteld. W. woonde tijdens de overval nog in een tbs-kliniek. Hij had die dag verlof om te werken.
LEES OOK: Schoonzoon vermoorde Mick Pitai krijgt geen contactverbod, familie overweegt actie
De twee overvallers waren getipt door de schoonzoon van Pitai, die daarom drie jaar cel kreeg. De mannen waren uit op goud en wiet. De man die de daders naar de woning reed werd vrijgesproken, hij wist volgens de rechtbank mogelijk niet van de overval.
VerrassingIn het huis van Pitai werden de twee overvallers verrast door de aanwezigheid van vier kennissen van het slachtoffer. Daarop trokken ze hun wapen en hielden de mannen onder schot. Pitai kreeg klappen van Sherwin W. De vrienden werden ondertussen door Adil El B. naar de bank gedirigeerd. Daar werden hun handen met tape vastgebonden.
LEES OOK: Verdachte van moord op Mick (48) uit Tilburg is een tbs'er die met verlof was
Sherwin W. nam Pitai mee naar boven. Daar hoorden de getuigen gestommel en niet veel later een schot. W. verklaarde dat Pitai boven op de overloop de tape los had gekregen en hem aanviel. In de worsteling die volgde ging het pistool af.

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.