Een middag naakt in een kelder opgesloten en bedreigd: celstraf voor daders

14 februari 2017 om 18:44
nl
Een 29-jarige man is vorig jaar een middag lang naakt in een kelderbox in Roosendaal gegijzeld. Tijdens de gijzeling zijn al zijn spullen gejat, werd hij bewerkt met een stroomstootwapen en bedreigd met de dood en verkrachting. Twee van de drie mannen die daarvan werden verdacht, hebben dinsdag 83 dagen jeugddetentie en 210 dagen celstraf gekregen.
Profielfoto van van Middendorp Petra
Geschreven door
van Middendorp Petra

Toen de verdachten even niet opletten, ontsnapte het slachtoffer via een klein kelderraampje. Hij rende vervolgens naakt en onder het bloed een gymzaal van een nabijgelegen school binnen. Op dat moment waren er geen kinderen in de gymzaal aanwezig. Waarschijnlijk werd het slachtoffer gegijzeld omdat hij aan een van de verdachten nog geld moest betalen.  
Derde verdachteVoor het stelen van de spullen en de heling ervan zijn beide verdachten vrijgesproken. De gijzeling is volgens de rechtbank wél bewezen. De derde verdachte moet nog onderzocht worden in het Pieter Baan Centrum. Tot nu toe werkt hij afwisselend mee met de onderzoeken. De inhoudelijke behandeling van zijn zaak vindt plaats in juni.
Stok achter de deurVerdachte Norris O. werd berecht via het jeugdrecht omdat hij licht verstandelijk beperkt is en achterloopt in zijn ontwikkeling. Omdat hij al meerdere keren met justitie in aanraking is geweest, wil de rechtbank een stok achter de deur voor de verdachte. Met de celstraf hopen zij dat de verdachte op het rechte pad blijft.
Ook Verdachte Gino L. is verminderd toerekeningsvatbaar. Hij kan de gevolgen van zijn gedrag minder goed overzien. Maar omdat hij volgens de rechter een volwassen leven leidt, werd hij via het normale strafrecht berecht. Hij woont samen met zijn vriendin en zorgt voor een kind. Buiten de celstraf kreeg L. ook een gedragscursus en toezicht van de reclassering opgelegd.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.