Taxichauffeurs Breda zijn niet meer boos, nieuwe acties van de baan - Omroep Brabant
Video

Taxichauffeurs Breda zijn niet meer boos, nieuwe acties van de baan

14 februari 2017 om 21:55 • Aangepast 21 november 2020 om 03:34
nl
De kou tussen de taxichauffeurs en de gemeente Breda is uit de lucht. De gemeente komt tegemoet aan een aantal eisen van de chauffeurs. Zo komen er extra toezicht op de kwaliteit van de chauffeurs die tijdens carnaval in de binnenstad mogen komen.
Profielfoto van Twan Spierts
Geschreven door

Dinsdagavond spraken de Bredase taxi-organisaties met wethouder Boaz Adank over de taxiproblematiek. Het gesprek volgt op twee uitgaansnachten waarin de chauffeurs staakten en straten blokkeerden.
Geen korte ritten weigerenBreda werkt tijdens drukke evenementen, zoals carnaval en het Jazz Festival, met een vignet voor taxichauffeurs. Op dat vignet worden op verzoek van de chauffeurs nu extra gehandhaafd. Zo mogen chauffeurs met zo'n vignet geen korte ritten weigeren. Ook komt er voor de zomer duidelijkheid een nieuwe taxiverordening of een ander systeem in Breda, waarin deze zaken structureel worden geregeld.
Volgens Bredase chauffeurs zijn er momenteel grote problemen met chauffeurs van buitenaf. Die weigeren korte ritten, kennen de weg niet en rekenen woekerprijzen. Ook is er veel overlast van snorders, illegale taxi's.
Protest op Grote MarktZo’n dertig boze taxichauffeurs verzamelden dinsdagavond voorafgaand aan het gesprek bij het stadhuis in Breda.

Wachten op privacy instellingen...

Geen nieuwe actiesWoordvoerder Samir Chiker van de chauffeurs is blij dat er actie is gevoerd. “Zonder de acties hadden we hier vandaag niet gezeten”, zei hij na afloop van het gesprek met de wethouder.
De chauffeurs hadden aangekondigd dat er met carnaval nieuwe acties zouden volgen, maar die zijn nu van de baan.
ZIE OOK: Taxichauffeurs blokkeren Haven Breda en 'als het moet ook tijdens carnaval'

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.