Sekswerkers kunnen moeilijk een hypotheek krijgen: 'Ze voelen zich soms tweederangsburgers'

15 februari 2017 om 11:01
nl
Tijdens de Dag van de Betaalde Liefde wordt woensdag op het Stationsplein in Den Bosch een 'Sekswerk Pop-Up Festival' gehouden. Daar wordt aandacht gevraagd voor de rechten van sekswerkers. Het is voor deze groep bijvoorbeeld erg lastig om een hypotheek te krijgen.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

Tijdens het festival laten sekswerkers zien dat ze trots zijn op hun vak. "We vieren ons werk", zegt voorzitter Yvette Luhrs van belangenvereniging Proud. "Er is in Nederland een grote groep sekswerkers onder wie strippers, prostituees en mensen uit de pornobranche. Maar het is ook een heel eenzame groep."
Rode paraplu's als symbool"Ze voelen zich soms tweederangsburgers", vertelt ze. "Als belangenvereniging proberen we ervoor te zorgen dat sekswerkers dezelfde rechten krijgen als anderen."
Tijdens het festival op het Stationsplein in Den Bosch kunnen mensen vragen stellen aan sekswerkers én krijgen ze informatie over veilige seks. Luhrs: "We zijn makkelijk te herkennen aan de vele rode paraplu's. Dat is wereldwijd hét symbool voor sekswerkers. Kom vooral, want het is een mooie kans om meer te leren over het beroep."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.