Video

De KNVB keurt het af, maar Bladella blijft achter het royement van spelertjes staan

15 februari 2017 om 17:13 • Aangepast 21 november 2020 om 03:32
nl
De vier jeugdspelers die niet genoeg loten hebben verkocht blijven voorlopig niet welkom bij Bladella. De voetbalclub uit Bladel is na alle commotie niet van plan het besluit terug te draaien. De KNVB heeft de club woensdagmiddag teruggefloten voor hun royementsactie. ''Dit vinden wij niet kunnen'', reageert de woordvoerder van de voetbalbond.
Profielfoto van Triki FerencProfielfoto van Maaike Cnossen
Geschreven door
Triki Ferenc & Maaike Cnossen

LEES OOK: Vier voetballertjes uit club gezet omdat ze te weinig loten verkochten
Geen melkkoeDe voetbalbond is niet te spreken over het royement van de jongens. ''Wij vinden dit een onbegrijpelijk besluit. Kinderen op die leeftijd komen bij de club om te voetballen. Niet om loten te verkopen'', aldus woordvoerder Koen Adriaanse van de KNVB.

Wachten op privacy instellingen...

''Wij begrijpen heel goed dat iedereen binnen de vereniging zijn steentje bij moet dragen aan de vereniging,'' vervolgt de woordvoerder, ''maar kinderen royeren omdat ze te weinig loten verkopen is buiten proportioneel.''
LEES OOK: ‘Te triest voor woorden’: verontwaardiging over geroyeerde spelertjes bij Bladella
Maandag gesprekDe KNVB eist dan ook dat de club het besluit terugdraait. De secretaris van de club, Jac van der Aa, laat aan Omroep Brabant weten dat dat voorlopig niet gaat gebeuren. Wel lijkt er verwarring te zijn over wat de term ‘royement’ inhoudt. “Het is niet zo dat de spelers nooit meer welkom zijn”, zegt hij. Het bestuur van de club praat maandag verder over de situatie. Op de website van Bladella staat een verklaring van het hoofdbestuur.
Woensdag meldde een moeder dat haar kind niet meer bij Bladella mocht voetballen. Het jongetje heeft geen 25 lootjes, maar ‘slechts’ tien lootjes à 1 euro verkocht voor de jaarlijkse Nieuwjaarsloterij. Daarna meldde de club dat er nog drie spelertjes om diezelfde reden zijn geroyeerd.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.