Spookrit van dertig kilometer over snelweg loopt goed af, snelheden tot 180 kilometer per uur

16 februari 2017 om 11:39
nl
Een spookrijder heeft woensdagnacht op de A58 vanaf Etten-Leur over meer dan dertig kilometer voor meerdere levensgevaarlijke situaties gezorgd. Rond kwart voor drie kon hij bij het Belgische Brecht worden gestopt. De man is een bekende van de politie.
Profielfoto van Sandra Kagie en Peter de Bekker
Geschreven door
Sandra Kagie en Peter de Bekker


[tweet:https://twitter.com/wa_Rijsbergen/status/832043194812555264]Uiteindelijk gebeurden er geen ongelukken. Slechts een spiegel van een auto raakte beschadigd.
Aanrijding ternauwernood voorkomenVerschillende politie-eenheden werden ingezet om de spookrijder te traceren en tot stoppen te dwingen voordat er aanrijdingen zouden gebeurden.
Ter hoogte van Etten-Leur kon een politieauto - met zwaailicht aan - ternauwernood een aanrijding met de spookrijder voorkomen door gas bij te geven. Zo kon hij net voorbij een vrachtwagen schieten voordat de spookrijder tegen hem aan reed.
Blokkade omzeildDe agent zag dat de spookrijder vervolgens met hoge snelheid doorreed. De politie-auto's moesten 180 kilometer per uur rijden om de spookrijder bij te kunnen houden.
Vervolgens werd de Belgische politie ingeschakeld om de spookrijder te laten stoppen. Die omzeilde echter de blokkade en nam de afslag.
Daar tikte een Nederlandse politieauto de auto van de verdachte aan zodat die wel moest stoppen. De bestuurder, een 29-jarige man uit Raamsdonksveer, is aangehouden. De verdachte had gedronken.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!