Nuenen huldigt Pleun, of ze The Voice nu wint of niet

16 februari 2017 om 16:23
nl
Of ze nu wint of niet, Pleun Bierbooms krijgt een feestje in haar woonplaats Nuenen. De 18-jarige zangeres doet mee aan The Voice of Holland en staat vrijdag in de finale van het populaire televisieprogramma. De gemeente is daarom nu al bezig met het plannen van een huldiging.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

“Als ze wint, pakken we natuurlijk uit. Mocht ze niet de winnaar zijn, doen we gewoon iets kleins”, aldus woordvoerder Benedikte Schulkes van de gemeente Nuenen. “Want we zijn hoe dan ook hartstikke trots op haar.”
ZIE OOK: 'Benieuwd of Nederland klaar is voor zo'n grote ster', Pleun naar finale van The Voice
Feestje met carnavalWat er precies voor de inwoonster wordt georganiseerd, is dus nog niet duidelijk. De gemeente heeft al wel een datum in gedachten: carnavalszaterdag 25 februari. Ze wordt dan in de Tienertent in het dorp op het podium gehaald. “Dan zijn de burgemeester, de carnavalsprinsen en wat dweilorkesten erbij. Hartstikke leuk. En hopelijk zingt Pleun dan zelf ook nog even.”
Een van de nummers die Pleun gaat zingen in de finale is al bekend. Alle kandidaten hebben een eigen nummer opgenomen en mochten die laten horen bij Radio 538. De single van Pleun heet What Hurts The Most.[Youtube:https://youtu.be/EbPXSa_8MLc]
'Ze gaat winnen'De medewerkster van de gemeente heeft er alle vertrouwen in dat Pleun vrijdag haar drie concurrenten verslaat. “Ik denk dat ze de winnaar is, ja. Ze is gewoon heel goed en heeft een hele mooie stem“, aldus Schulkes. Ook burgemeester Maarten Houben is trots op zijn inwoner. “Hij appt met haar voor shows om haar succes te wensen.”
ZIE OOK: Twee miljoen mensen keken naar Pleun in The Voice... maar niet in Nuenen
'Echte Nuenense'Pleun werd in Lieshout geboren en woont sinds kort in Nuenen. Maar de 18-jarige was er al wel vaak te vinden. Ze ging er naar school, hockey en zangles. Vandaar dat Nuenen de huldiging doet en niet de gemeente Laarbeek.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.