Video

Tennisser Matwé Middelkoop doet nu met de grote jongens mee, naar halve finale in Rotterdam

17 februari 2017 om 19:25 • Aangepast 21 november 2020 om 03:29
nl
Matwé Middelkoop heeft de halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam behaald. In het dubbelspel was de tennisser uit Breda samen met Wesley Koolhof te sterk voor de Braziliaan Marcelo Melo en Lukasz Kubot uit Polen.
Profielfoto van Wijffelaars Mariëlle
Geschreven door
Wijffelaars Mariëlle

De Brabantse tennisser en zijn dubbelpartner versloegen de tegenstanders in twee sets: 7-6 en 6-3. Het bereiken van de halve finale via het als vierde geplaatste koppel is een van de mooiere momenten in de loopbaan van Middelkoop: "Ongelooflijk, onze eerste halve finale op dit niveau. Met zoveel publiek, in Ahoy, op het center court. Dit is echt een mooie droom."
Begonnen voor een paar tientjesMiddelkoop kwam net als Koolhof als enkelspeler niet verder dan de kelder. Toen het duo twee jaar geleden een verbond sloot, konden ze beiden niet bevroeden dat ze als dubbelspelers zo ver konden komen. Vorige maand wonnen ze een toernooi in Sydney en nu bevestigen ze die goede vorm nog eens in Rotterdam. "We zijn ooit in Marokko begonnen op het laagste niveau", legt Wesley Koolhof uit. "Daar speel je voor een paar tientjes en dan zit alleen de moeder van de ballenjongen op de tribune. Deze omslag, binnen twee jaar, dat is echt fenomenaal."
Vaste waardeHij moest er eerst de dertig voor passeren, maar Matwé Middelkoop heeft zijn roeping gevonden en is een tennisser geworden die meetelt. "We zijn geen overlevers meer. Ik verdien hier mijn brood mee en ik geniet. Ik kan nu coaches inschakelen om nog beter te worden. Dat kon voorheen niet. We zijn een vaste waarde. Ik vind het mooi dat we door moeilijke tijden heen zijn gekomen."
Nederlands onderonsjeIn de halve finale moeten Middelkoop en Koolhof het zaterdag opnemen tegen hun landgenoot Jean-Julien Rojer en Horia Tecau uit Roemenië. Dit duo won hun kwartfinale tegen hun Spaanse tegenstanders met ruime cijfers. "Om te beginnen willen we in Rotterdam de finale halen. En ik hoop ooit samen met Wesley de top 10 te halen. Dat zou het mooiste zijn", droomt Middelkoop al hardop van meer.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.