Video

Bredase wethouder op bezoek bij boze taxichauffeurs (en wij zijn er bij)

17 februari 2017 om 23:21 • Aangepast 21 november 2020 om 03:29
nl
Wethouder Boaz Adank van Breda ging vrijdagavond in gesprek met de taxichauffeurs van zijn stad. De chauffeurs, die vorig weekend nog staakten, willen dat de gemeente hen helpt bij de strijd tegen illegale snorders en vrezen voor broodroof tijdens carnaval. Onze verslaggever Ronald Sträter reed mee.
Profielfoto van Strater Ronald
Geschreven door
Strater Ronald
Wachten op privacy instellingen...

Het rommelt al een tijdje in de Bredase taxiwereld. Vooral de snorders, de illegale taxirijders, zijn de officiële bedrijven een doorn in het oog. Zij plegen broodroof en bezorgen de branche, zo vinden de legale taxichauffeurs, een slechte naam.

Wachten op privacy instellingen...

"Het is goed dat ik even langs ben geweest", zei de wethouder nadat hij de avond had doorgebracht met wat chauffeurs. "We waren al begonnen met aanpak tegen snorders. Die gaan we sowieso doorzetten. Ik ga ook overleggen met burgemeester of we niet meer moeten doen.”

Wachten op privacy instellingen...

ZorgenMaar ook de naderende carnaval baart de Bredase taxichauffeurs zorgen. Breda heeft namelijk 52 aanvragen in behandeling van taxibedrijven van buiten de regio voor het zogenaamde carnavalsvignet. Het zijn met name taxichauffeurs uit de Randstad die tijdens de vier dagen leut een graantje mee willen pikken. De Bredanaars verwachten hierdoor chaos en zelfs opstootjes.

Wachten op privacy instellingen...

OngerustheidVorig weekend barstte de bom en gooiden de chauffeurs twee nachten achtereen het belangrijke kruispunt op de Haven dicht. De stappers konden niet naar huis, want er werd gestaakt.
Op dinsdag was er een gesprek met Boaz Adank, wethouder economische zaken van Breda, die een deel van de ongerustheid wegnam. Maar slechts bij een deel van de taxichauffeurs, een harde kern blijft boos. De laatste groep sloot nieuwe acties dan ook niet uit.

Wachten op privacy instellingen...

Twee gastherenOp initiatief van de taxichauffeurs komen tijdens carnaval twee gastheren bij de taxistandplaats in Breda, om de situatie te reguleren.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.