Phillip Cocu en Jorrit Hendrix balen van interview: 'Herken mezelf er niet in'

18 februari 2017 om 20:35 • Aangepast 21 november 2020 om 03:26
nl
PSV-trainer Phillip Cocu kan weinig met de opmerkingen van Jorrit Hendrix over zijn rol als reserve. De middenvelder wil een basisplaats. Volgens Cocu moet hij een basisplaats verdienen door het zelf te laten zien tijdens trainingen en de minuten die hij wel krijgt. Hendrix is ook niet blij met hoe het interview is opgeschreven.
Profielfoto van Eijkhout Fabian
Geschreven door
Eijkhout Fabian

"Het doet me weinig, weer een heel typerend interview", zei Cocu kort voor de wedstrijd tegen NEC voor de camera van FOX Sports. Hendrix gaf in gesprek met De Limburger aan dat er iets moet veranderen aan zijn situatie.

Wachten op privacy instellingen...

"Spelers moeten meer naar zichzelf kijken. Iedere speler wil graag spelen. Maar hij heeft al heel veel wedstrijden gespeeld, meer dan honderd. Op een leeftijd van amper 22", vervolgde Cocu zijn verhaal. "Hij is dit seizoen lang geblesseerd geweest, maar heeft vorig jaar bijna alles gespeeld. We hebben ook nog steeds veel vertrouwen in hem. Ik zie niet zo'n groot probleem."
"Jorrit moet zich gewoon professioneel opstellen. Op trainingen en minuten moet hij zorgen dat hij zichzelf opstelt. Zo is het altijd geweest en zo zal het altijd blijven. Niemand is zeker van een basisplaats", aldus de oefenmeester.
ZIE OOK: Jorrit Hendrix baalt bij PSV: 'De situatie moet veranderen'
'Herken me niet in het interview'Na afloop van PSV-NEC gaf Hendrix in gesprek met FOX Sports aan dat hij zelf niet blij is met hoe het interview uitgewerkt is. "Bepaalde nuances zijn niet meegegeven. Ik herken mezelf niet in het interview. Het is jammer dat het zo in de media is gekomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.