SP-lijsttrekker Emile Roemer: 'Ik blijf!'

19 februari 2017 om 15:47
nl
Hoe de uitslag van de Tweede Kamer-verkiezingen op 15 maart ook wordt, SP-lijsttrekker Emile Roemer uit Boxmeer blijft in de Tweede Kamer. In het Omroep Brabant tv-programma KRAAK. gaf hij aan niet op te stappen als de partij zetels verliest. "Ik blijf! Ik ga niet op een lijst staan om daarna weg te lopen. Want dan nog steeds hebben honderdduizenden mensen hun vertrouwen aan mij gegeven."
Profielfoto van Christel van Bebber
Geschreven door

Ook als de SP gaat regeren, blijft Roemer het liefst in de Tweede Kamer. Minister of staatssecretaris worden, hoeft van hem niet zo nodig. "Ik wil vrij kunnen spreken als fractievoorzitter en dat doe ik liefst vanuit de Kamer."
MetworstrennenDe komende vier weken is Roemer druk met campagne voeren. Elke dag is volgeboekt met politieke afspraken, behalve maandag 27 februari. Dan wordt ook hij om vier uur 's ochtends wakker geblazen door hoorngeschal en is hij daarna te vinden tussen Sambeek en Vortum-Mullem voor de jaarlijkse Metworstrennen. "Die traditie is 280 jaar oud. Dat is zo mooi, daar ben ik bij."
Hoewel de SP al maanden op verlies staat in de peilingen, blijft Roemer optimistisch. "Dat verandert allemaal nog. Het komt altijd aan op de laatste twee tot drie weken. De grote debatten zijn daarin cruciaal."
Debat van het ZuidenOok Omroep Brabant draagt daar een steentje aan bij. Op zaterdag 11 maart doet Roemer met vijf collega-lijsttrekkers mee aan het Debat van het Zuiden, georganiseerd door Omroep Brabant en L1 en mede-geleid door presentator Arjo Kraak. Dat debat wordt vanaf 16 uur live uitgezonden.
LEES OOK: Omroep Brabant en L1 organiseren Debat van het Zuiden, zes lijsttrekkers gaan in debat

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.