Willem II realistisch na ontsnapping tegen AZ: 'Slecht gespeeld, geluk gehad' [VIDEO] - Omroep Brabant

Willem II realistisch na ontsnapping tegen AZ: 'Slecht gespeeld, geluk gehad' [VIDEO]

19 februari 2017 om 17:58
nl
Wederom haalde Willem II niet het gewenste niveau, maar weer stonden de Tilburgers na afloop niet met lege handen. Tegen AZ (1-1) werd in blessuretijd een punt gered dankzij Erik Falkenburg. De invaller kon wel een opsteker gebruiken.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

"Ik viel in, ik was gebrand. Misschien iets te getergd. Maar uiteindelijk word je wel beloond", sprak Falkenburg na zijn eerste doelpunt in tijden.
Willem II mocht niet mopperen met de late gelijkmaker, ook al had de treffer van AZ nooit toegekend mogen worden omdat Kostas Lamprou tegen de grond gewerkt werd. "Weghorst loopt tegen mij aan, het was een overtreding", volgens de Griekse doelman. "Ik was boos, echt over de zeik. Maar boosheid kan me ook uit de wedstrijd halen. Uiteindelijk viel nog de 1-1."
'Scoren blijft mooi'Dat was dus te danken aan Falkenburg, die in een moeilijke fase zit. Hij raakte zijn basisplaats kwijt sinds de Tilburgers in een nieuw systeem opereren. "Het gevoel dat je scoort. Dat was lang geleden. Dat gevoel blijft iedere keer zo mooi."
Juist dat nieuwe systeem (4-4-2, met Obbi Oulare en Fran Sol in de spits) lijkt ervoor te zorgen dat het nog niet best draait bij Willem II. Riep trainer Erwin van de Looi eerst nog dat de aanpassingen wel meevielen, de praktijk wijst voorlopig anders uit. Fran Sol is duidelijk zoekende en de samenwerking met Oulare verloopt nog niet gesmeerd. Het zijn twee spitsen met individuele klasse, maar ze vormen nog geen koppel. "Maar daar valt op te trainen", aldus Van de Looi.
De trainer beaamde na afloop dat zijn elftal toch tijd nodig heeft om te wennen aan de nieuwe speelwijze. "We hebben slecht gespeeld en geluk gehad dat de gelijkmaker toch nog viel."
Kostas Lamprou, die als enige Willem II'er wel kon terugkijken op een puik optreden, zei 'stiekem blij te zijn' met het gelijkspel. Erik Falkenburg hield het op 'een hele slechte wedstrijd' en 'een gelukkig gelijkspel'. Maar het bonuspunt telt wel, net als de onverdiende zege op Vitesse van vorige week. "En daar moeten we tevreden mee zijn", besluit Falkenburg.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.