Verjaardagscadeautje voor Tilburg: 25-jarig De Pont iedere donderdagavond gratis

20 februari 2017 om 16:51
nl
Museum De Pont in Tilburg is in ieder geval dit jaar nog elke donderdagavond gratis toegankelijk. Het museum doet dat als een cadeautje aan de Tilburgers vanwege de 25e verjaardag van het museum. Tot nu toe mocht publiek één donderdagavond per maand voor niets naar binnen. Volgens het museum trekken die avonden duidelijk een ander publiek.
Profielfoto van Windhorst Peter Pim
Geschreven door
Windhorst Peter Pim

De Pont viert dit jaar de 25e verjaardag. De officiële feestelijkheden zijn in september. Op 12 september is het precies 25 jaar geleden dat De Pont als museum voor hedendaagse kunst voor het eerst de deuren opende.
Bijzondere kunstwerken Deze maand is het museum ook begonnen met de uitgave van een reeks bijzondere verjaardagskunstwerken. Vijf kunstenaars met een stevige band met  De Pont maken elk 25 kunstwerken. Die kunstenaars zijn Toon Verhoef, Charlotte Dumas, Marc Mulders, Marien Schouten en Reinoud van Vught. De werken zijn voor 500 euro te koop. Voor kunstenaars van deze categorie is dat een aantrekkelijk bedrag. Als er meer dan 25 belangstellenden zijn, wordt er geloot.
De Pont is al 25 jaar een bijzonder museum met een duidelijke eigen lijn. Het is een van de Brabantse musea die met hun tentoonstellingen veel landelijke publiciteit krijgen. Het museum is gevestigd in een oude textielfabriek. De grote zaal van het museum staat bekend om het mooie licht. De Pont kan bestaat door het nagelaten vermogen van de Tilburgse zakenman Jan de Pont; het museum draait niet op subsidies.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Deel dit artikel
Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!