Welles nietes na vechtpartij tussen ijshockeyers Kemphanen en Herentals

20 februari 2017 om 16:48
nl
Wat gebeurde er nu voor en tijdens de ijshockeywedstrijd tussen Herentals en de Kemphanen uit Eindhoven? Een dag na de wedstrijd is het nog steeds niet duidelijk. De twee partijen wijzen vooral naar elkaar. Voor de wedstrijd, die sportief niet heel belangrijk was, is er een vechtpartij geweest tussen de teams. Eindhoven speelde de eerste periode, maar maakte de wedstrijd niet af.
Profielfoto van Wijn Koen
Geschreven door
Wijn Koen

Herentals-bestuurslid Gunter Cuylaerts is vooral teleurgesteld: "Ieder heeft zijn eigen waarheid."
SchuldvraagOver de schuldvraag kan en wil Cuylaerts simpelweg geen uitspraken doen. "Ik heb het niet gezien. Niemand heeft het gezien, alleen onze spelers en de spelers van Eindhoven." Volgens de Eindhovense lezing trok een Belg tijdens de warming-up een stick uit de handen van een Kemphaan en werd een Nederlandse speler geslagen. "Er is iets voorgevallen, maar onze spelers beweren dat de Eindhovenaren het deden," zeggen de Belgen.
Dat de twee partijen iets anders beweren over de warming-up bevestigt Kemphanen-coach Willem van de Kraak. "Omdat onze wedstrijd van volgende week belangrijker is, hadden wat spelers rust. Daarom waren we met een kleiner team met jonge jongens. Denk je echt dat wij dan een gevecht gaan uitlokken? Nee, dat hebben zij gedaan en ook nog bewust in de warming-up, omdat er daar geen scheidsrechters bij zijn."
Gesprek tussen coachesDaarna volgt dezelfde lezing. Eindhoven wilde de wedstrijd niet meer spelen na de vechtpartij. Ze douchten zich en zaten al klaar voor de terugreis. Cuylaerts: "Toen heb ik samen met de twee coaches gepraat. We spraken af om toch te spelen. De spelers van Eindhoven hebben zich omgekleed en zijn het ijs weer op gegaan."
Van de Kraak zegt daarover: "We hadden dat niet moeten doen. Sommige spelers waren dermate onder de indruk dat het niets meer uithaalde. We zijn ook bewust uit hoeken gebleven om ongeschonden uit de strijd te komen."
Dat beeld versterkt het bestuurslid van Herentals: "Ze stonden ze nagenoeg stil. Uit niets bleek dat ze die wedstrijd af wilden maken". Daarover zegt Eindhoven dan weer dat slechts' een 2-0 stand in de eerste periode niet bijdraagt aan dat beeld.
Verrast door EindhovenUiteindelijk verdween Eindhoven definitief van het ijs. De eerste periode was genoeg. "Een te harde check was voor ons de druppel. Het werd een ongelijke strijd en te triest voor woorden. Daarom zijn we gegaan."
Cuylaerts was 'verrast' dat de Eindhovenaren na de eerste periode niet meer terugkeerden op het ijs. "Ze waren naar huis. Ik vind dat teleurstellend en onbegrijpelijk," zegt hij. "Helemaal als je ziet dat ze dan ook nog een deur van het toilet hebben vernield. Dit was gewoon niet de afspraak. Zij hebben het nu op de spits gedreven. Niet wij."
Hoe deze soap' gaat eindigen is niet duidelijk. De betrokken scheidsrechter wil niets kwijt over de zaak en het bestuur van de BeNe-league is onbereikbaar.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.