Merwedebrug wordt na reparatie haarscheurtjes alsnog helemaal vervangen

20 februari 2017 om 17:38
nl
Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) trekt 389 miljoen euro uit voor het vervangen van de Merwedebrug en twee andere verbindingen op de A27. Het gaat naast de Merwedebrug om de Keizersveerbrug bij Raamsdonksveer en de Hagesteinsebrug tussen Vianen en Nieuwegein. Dat meldt Rijkswaterstaat maandagmiddag.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

De minister kiest voor vervanging van de bruggen omdat dit op langere termijn goedkoper is. Het geeft ook een betere garantie op een vlotte doorstroming van het verkeer.
Staal wordt betonOmdat de stalen bruggen worden vervangen door betonnen bruggen, zijn in de toekomst minder onderhoudswerkzaamheden nodig. Dat moet ook zorgen voor een afname van het geluid op de bruggen.
De Merwedebrug was vorig jaar twee maanden dicht voor vrachtwagens nadat haarscheurtjes waren ontdekt. Die sluiting kostte de transportsector zeker 33 miljoen euro.
De bruggen zouden aanvankelijk worden versterkt. Het bedrag van 389 miljoen euro komt bovenop het bedrag van 860 miljoen euro dat gereserveerd is voor verbetering van de A27 tussen Houten en Hooipolder.
A27 wordt verbreedDe A27 krijgt over het hele traject minimaal drie rijstroken. Op sommige punten worden dat er zelfs vier. De doorstroming moet op die manier verbeteren.
Het hele project gaat naar verwachting in 2021 van start.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.