PSV-Benfica in 1988 het grootste clubsucces, nu een uitdaging voor de A1

20 februari 2017 om 22:06 • Aangepast 21 november 2020 om 03:24
nl
Terwijl voor PSV het Europees seizoen er na de groepsfase van de Champions League al op zat, overwinterde het A1-team van de Eindhovense club wél op het hoogste niveau. Als groepswinnaar lootte het Benfica. Die wedstrijd, met als inzet een kwartfinaleplaats in de UEFA Youth League, wordt dinsdagavond in het Philips Stadion gespeeld.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

De trainer van PSV onder 19 jaar, Geert Brusselers, kan behalve zijn vertrouwde selectie ook beschikken over onder meer Dante Rigo en Sam Lammers. Beide spelers trainen voornamelijk met het eerste team en spelen hun wedstrijden met Jong PSV. Maar voor deze belangrijke gelegenheid slaan ze de wedstrijd van Jong PSV tegen NAC Breda over om met hun leeftijdsgenoten Europees succes tegen de talenten van Benfica af te dwingen.
Sam Lammers: "Dat hebben we eerder al zo afgesproken en ik ben blij dat ik hier weer mee mag spelen. Want dit toernooi is echt uniek. Hopen dat we de kwartfinale halen."

Wachten op privacy instellingen...

Grootste clubsucces tegen BenficaPSV-Benfica heeft ook een magische klank. Want uitgerekend tegen die club behaalde PSV in 1988 het grootste clubsucces door de Europa Cup 1 te winnen. Ruim 10 jaar voordat Lammers geboren werd. Vandaar dat de jonge spits een handje geholpen moet worden om historische link te zien.
"Het grootste succes van PSV? O ja, natuurlijk. Nu je het zegt. Ik heb daar wel eens beelden van gezien. De uitslag? Geen idee, maar ik weet wel dat ze 'm hebben gewonnen"
Trainer Geert Brusselers snapt dat wel. "Dat was ver voor de tijd tijd van die jongens, maar ik was er destijds bij. In Stuttgart. Een leuke vergelijking tussen het verleden van PSV en nu dus zoveel later met de toekomst ook weer tegen Benfica."
Benfica beter dan Atletico Madrid en Bayern MunchenHoewel het team van Brusselers in de groepsfase al tegen de sterke teams van onder meer Atletico Madrid en Bayern Munchen uitkwam, slaat hij Benfica hoger aan.
"Benfica is een technisch sterke ploeg, fysiek ook behoorlijk volwassen. Spelen hetzelfde systeem als wij. Zijn kwetsbaar achterin, maar dit kaliber zijn wij nog niet tegen gekomen. Dus we moeten serieus aan de bak."
Gratis in het PhilipsstadionVoor het prestigieuze toernooi voor spelers onder 19 jaar treffen PSV en Benfica elkaar dinsdagavond om zes uur in het Philips Stadion. De toegang is gratis en dus hoopt Sam Lammers dat het lekker druk gaat worden.
"Dat geeft iets extra's en een boost aan de jongens om er een mooie wedstrijd van te maken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.