Kamergotchi massaal gedownload: wie kietelt of voert Roemer, Klaver en Krol?

20 februari 2017 om 23:01 • Aangepast 21 november 2020 om 03:24
nl
Ze worden chagrijnig, genieten van een hapje eten en zijn al snel bang dat je een ander hebt. De lijsttrekkers in de app Kamergotchi van tv-programma Zondag met Lubach zijn sinds zondagavond razendpopulair. Ook de drie Brabantse lijsttrekkers Emile Roemer, Jesse Klaver en Henk Krol worden volop gekieteld en gevoerd.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

Heb jij nog mini-frikandelletjes in huis? Je hoort het Emile Roemer niet snel tegen Mark Rutte zeggen door de interruptiemicrofoon in de Tweede Kamer. Maar in Kamergotchi, een spel van tv-programma Zondag met Lubach, heeft hij ze wel nodig. En snel ook, want als Roemer 24 uur niet eet, gaat hij dood.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens Arjen Lubach speelt al een kwart miljoen mensen het verkiezingsspel. De lijsttrekkers moeten om de paar minuten eten, wat liefde of informatie ontvangen. Krijgen ze dat niet, dan beginnen ze te zeuren met de meest grappige teksten. Vooral SP-leider Roemer zorgt met zijn linkse gedachtegoed voor hilarische quotes.

Roemer kan niet lachenMaar eten geven is één. Je kandidaat-Kamerlid een beetje plezier bezorgen is een ander verhaal, merken spelers. Roemer is niet zo'n lachebekje, ontdekte Vera.

Wachten op privacy instellingen...

Henk gaat vloggenSpelers die Henk Krol uit hun eitje zagen komen, kregen maandag een pushmelding om hem wat kennis te voeren, omdat hij van plan is om te gaan vloggen. Maar of dat over populaire onderwerpen voor jongeren zal gaan?

Wachten op privacy instellingen...

Ook voor de jonge spelers geldt dat Henk Krol zo nu en dan gevoerd moet worden. Gebeurt dat - al dan niet expres - niet, dan krijgt hij het steeds moeilijker.

Wachten op privacy instellingen...

Liever een Jesse?Jesse Klaver is heel populair bij spelers. Sommigen laten hun 'verkeerde' lijsttrekker zelfs doodgaan, zodat de een nieuw eitje mogen uitbroeden. Arme Gert-Jan.

En waar in het echte leven de spot wordt gedreven met de Obama-voorliefde van Klaver, krijgt ook de Jesse in Kamergotchi te maken met grapjassen.

Maar pas op: je kunt Jesse Klaver nog zo goed verzorgen, hij kan flink boos doen.

Wachten op privacy instellingen...

Klaas heeft een huilbabyOok voor echte politici is een Kamergotchi een gezellig digitaal huisdiertje. Als je er tenminste eentje hebt waar je het goed mee kunt vinden. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff uit Breda werd helaas geen vrienden met zijn Geert.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.