Video

Defensievakbond is woedend over gevaarlijke schietbaan in Ossendrecht

20 februari 2017 om 23:27
nl
Defensievakbond AFMP is woedend op de leiding van defensie. Die liet toe dat special forces in Ossendrecht op een levensgevaarlijke schietbaan moesten trainen. Op die baan werd in maart vorig jaar per ongeluk een sergeant doodgeschoten, terwijl er helemaal niet met kogels geschoten had mogen worden.
Profielfoto van van der Meer Tom
Geschreven door
van der Meer Tom

"Hier moet wat aan gebeuren", zegt voorzitter Anne-Marie Snels van de AFMP tegen Omroep Brabant. "In Ossendrecht bestond inderdaad een levensgevaarlijke situatie."
Snels vindt het 'een schande' dat defensiemedewerkers die staan voor veiligheid, zelf niet in een veilige omgeving kunnen werken. "Het is schokkend dat de veiligheid van defensiepersoneel in het geding is."
ZIE OOK: Dood sergeant veroorzaakt door ‘levensgevaarlijke’ schietbaan Ossendrecht
Overduidelijk foutDat de leiding van defensie niet wil reageren op het nieuws, vindt Snels betreurenswaardig. Omdat de Onderzoeksraad voor de Veiligheid de dood van de sergeant onderzoekt, houdt defensie zich stil. "Het is overduidelijk dat defensie hier fout zat. En het is niet de eerste keer", doelt zij op eerdere incidenten binnen defensie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.