Trump doet 't uitstekend, met carnaval dan ;-)

21 februari 2017 om 11:22
nl
Donald Trump doet 't goed tijdens carnaval. Dat wil zeggen: een masker met zijn gezicht. Een Eindhovense verkoper moet zelfs al 'nee' zeggen tegen klanten die een mombakkes van de nieuwe Amerikaanse president willen kopen.
Profielfoto van Inklaar Ineke
Geschreven door
Inklaar Ineke

"Wie echt origineel denkt te zijn met een masker van Trump, komt bedrogen uit", voorspelt bijvoorbeeld Koen Bouwens van de Eindhovense internetwinkel Compleet Verkleed.Hij heeft zo'n 1000 Trumpspullen verkocht, de afgelopen maanden. Dat varieert van een 'ademend' latex masker tot een wortelkleurige pruik. Topper is het papieren gezicht van de Amerikaanse president.
SpoedklusHet aanbod was niet groot, vertelt Bouwens. "Het was lastig voor de producenten om op zijn verkiezing in te spelen. Normaal trekken ze daar een halfjaar voor uit. Nu moesten ze snel handelen." Zijn Trumpmaskers komen uit Spanje.De inauguratie was volgens Bouwens precies het moment dat de carnavalsvierders gingen nadenken over hun uitdossing voor het jaarlijkse feest dat vrijdag losbarst.Compleet Verkleed had vier leveranciers uit binnen- en buitenland, maar de maskers zijn niet meer te krijgen. De kleine specialist Paul Driessen (Mister Mask, ook Eindhoven) die op internet alleen maskers verkoopt, kan nog wel leveren.
HalloweenMister Mask heeft het rubberen gezicht van Trump (29,95 euro) sinds september in het assortiment en merkte dat het vanaf Halloween vrijwel non-stop goed verkoopt, met de verkiezingen als hoogtepunt. "Trump is de bestseller, met afstand", zegt Driessen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Download de app en draag het gevoel van hier altijd bij je!