Treinverkeer op diverse trajecten in Brabant lang ontregeld

21 februari 2017 om 11:35 • Aangepast 21 november 2020 om 03:24
nl
Het treinverkeer in Brabant was dinsdag vanaf acht uur 's morgens op een aantal trajecten ontregeld. Zo was het uren behelpen tussen Den Bosch, Tilburg en Breda en als er al tussen deze steden treinen reden, dan duurde de reis wel erg lang. Pas tegen twee uur dinsdagmiddag liep alles weer volgens het (spoor)boekje.
Profielfoto van Hans Janssen
Geschreven door

Het kostte door diverse verstoringen veel tijd om alle treinen op de juiste plek te krijgen en de dienstregeling gestroomlijnd te laten verlopen, zo meldde een woordvoerster van Nederlandse Spoorwegen (NS) desgevraagd.
Geen rechtstreeks treinverkeerTussen Den Bosch en Tilburg was bijna twee en een half uur geen rechtstreeks treinverkeer mogelijk. Reizigers konden wel via Boxtel in Tilburg komen. De problemen waren het gevolg van een aanrijding met een persoon, rond acht uur. Een trein die vanuit Den Bosch op weg was naar Breda moest door het ongeval de reis staken en keerde onverrichterzake terug.

Ergste problemen voorbijVolgens de NS zou tussen Den Bosch en Tilburg de stremming tot hallftwaalf duren. Maar tegen halfelf waren de ergste overlast en vertraging voorbij.
Tussen Breda en Gilze-Rijen was het treinverkeer eveneens door een aanrijding met een persoon ontregeld. Op dit traject zouden tot halfelf geen treinen rijden, maar ook hier kon het treinverkeer eerder worden hervat.
Rond de middag was er geen treinverkeer mogelijk tussen Breda en Lage Zwaluwe. Door een defecte trein liep de vertraging op tot zeker een uur.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.