Video

Zestig senioren geëvacueerd vanwege rook: verhuisdoos op hete kookplaat gezet

21 februari 2017 om 12:17 • Aangepast 21 november 2020 om 03:24
nl
Ongeveer zestig senioren moesten dinsdagochtend hun appartementen aan de Indigolaan in Tilburg uit vanwege rookontwikkeling. De appartementen maken deel uit van servicecomplex De Duynsberg. In de keuken van één van de appartementen, zorgde een verhuisdoos op een warme kookplaat voor brand. De keukenbrand zorgde voor veel rook op vier verdiepingen.
Profielfoto van Oerlemans Marjanka
Geschreven door
Oerlemans Marjanka

De brandweer controleerde alle getroffen appartementen. De senioren werden opgevangen in een restaurant in het complex. Volgens Tineke Gitnig, adjunct-directeur van De Duynsberg, was er geen sprake van paniek. "Twee jongens van de technische dienst hebben het brandje heel snel kunnen blussen. Eén van hen heeft helaas wel iets te veel rook binnengekregen. Hij wordt onderzocht in het ziekenhuis."

Wachten op privacy instellingen...

Alle appartementen zijn weer vrijgegeven. Een schoonmaakbedrijf verwijderde roetdeeltjes in het appartement waar de brand begon. Ook de drie woningen direct daarboven werden schoongemaakt. De bewoners van de appartementen die moesten worden gereinigd, kon halverwege dinsdagmiddag ook weer naar huis.
KeukenbrandVolgens Gitnig kwam de rook uit een onbewoond appartement. "De meneer die daar komt wonen, had net alle verhuisdozen binnengezet. Hij was niet binnen."
In De Duynsberg zitten serviceappartementen en een verpleeghuisafdeling. De bewoners van die afdeling hoefden hun appartementen niet uit.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.