Meeste klachten over personeelsbeleid Primark komen uit Eindhoven: 'Managers doen alsof we dom zijn'

21 februari 2017 om 12:09
nl
Werknemers van Primark gaan gebukt onder de respectloze managementstijl van het kledingconcern. Dat blijkt uit een enquête van FNV Handel onder ruim duizend (ex-)medewerkers. Vanuit het filiaal in Eindhoven kwamen 210 reacties binnen. Dat is veruit het meeste van de zestien winkels in Nederland.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

In totaal vulden 1.186 (ex-)medewerkers de enquête in. Ruim twee derde daarvan werkt nog bij Primark. Een groot deel van het personeel voelt zich regelmatig gekleineerd en geïntimideerd bij ziekmeldingen. Het personeel voelt zich ook gecontroleerd door supervisors, managers en camera’s.
Denigrerend"De managers praten niet eens tegen het personeel. Ze communiceren met supervisors die het vervolgens naar het personeel communiceren, zelfs waar je bij staat. Het komt denigrerend over", aldus een medewerker uit Eindhoven.
Ook als het om ziekmelden gaat, krijgt de winkel in Eindhoven een veeg uit de pan. In de enquête vertelt een medewerker dat hij met veertig graden koorts moest komen werken. "Toen ik aangaf dat het echt niet meer ging, moest ik doorgaan. Ik viel flauw en mocht even uitrusten, maar moest weer de vloer op toen het wat beter ging."
'Voel me bekeken'Van de respondenten maakt 54 procent zich zorgen over hun privacy. "Ik voel me elke dag extreem bekeken. De camera’s worden bijna alleen maar gebruikt voor het volgen van personeel", aldus een Eindhovense medewerker.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.