Drie mannetjes en twee vrouwtjes: jonge jachtluipaardjes Beekse Bergen maken het goed

21 februari 2017 om 14:17 • Aangepast 21 november 2020 om 03:23
nl
Het gaat goed met de vijf jachtluipaardjes die begin deze maand zijn geboren in Safaripark Beekse Bergen. De dierenarts heeft dinsdag gezien wat voor geslacht de welpjes hebben. Het gaat om drie mannetjes en twee vrouwtjes.
Profielfoto van Cnossen Maaike
Geschreven door
Cnossen Maaike

De kleine cheetas hebben inmiddels allemaal hun oogjes geopend en zijn hun omgeving aan het verkennen. Volgens hun verzorgster Milou wegen ze ruim een kilo en beginnen ze al wat rond te lopen. Moeder Kate maakt het ook goed en zorgt met liefde voor haar kleintjes.
ZIE OOK: Liever dan lief: vijf cheeta's geboren in de Beekse Bergen [VIDEO]
Binnenkort naar buitenJachtluipaarden worden blind geboren en zijn zeer kwetsbaar als ze net geboren zijn. Daarom zitten de welpjes op dit moment nog lekker warm binnen, maar over ongeveer drie weken mogen ze voor het eerst naar buiten. Het vijftal is dinsdag preventief ontwormd. Binnenkort worden de jachtluipaardjes ook ingeënt.
De cheeta's werden op 2 februari geboren. Een naam hebben ze nog niet. De geboorte van een vijfling is bijzonder, het komt slechts in vijftien procent van alle geboortes van jachtluipaarden in Europese dierentuinen voor.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.